Tweedemonitor / Kamervraag / Het bericht ‘Vrachtwagenheffing op N264 blijft mogelijk als sluipverkeer toeneemt’Het bericht ‘Vrachtwagenheffing op N264 blijft mogelijk als sluipverkeer toeneemt’

Keywords:
Zaaknummer: 2019Z21412

2019Z21412Vragen van het lid Remco Dijkstra (VVD) aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat over het bericht ‘Vrachtwagenheffing op N264 blijft mogelijk als sluipverkeer toeneemt’ (ingezonden 7 november 2019)

1. Bent u bekend met de vele bezwaren van inwoners van het dorp Sint Hubert die een toename van het aantal vrachtwagens vrezen op hun N264 als de vrachtwagenheffing wordt ingevoerd op de provinciale wegen Cuijk-Grave en Oss-Grave? 1)

2. Waarom is de vrachtwagenheffing niet van toepassing op de N264? Is uitwijkgedrag of sluipverkeer van andere wegen naar de N264 te verwachten?

3. Wat zijn de criteria om een vrachtwagenheffing in te voeren op een bepaalde weg? Bij hoeveel vrachtverkeer? Hoe komen leefbaarheid en verkeersveiligheid terug in de keuzes?

4. Hoe snel kan een aanpassing plaatsvinden en een weg worden toegevoegd aan het netwerk van tolwegen, als blijkt dat toch sluipverkeer ontstaat en de belangen van een gebied of dorp teveel geraakt worden door een toename van vrachtverkeer?

5. Hoe zit het met omliggende wegen als de N279, de N324 en de N321? Kunt u een kaartje geven waar de heffing van toepassing zal zijn en waar niet?

6. Welke coördinatie vindt er plaats tussen de wegbeheerder, in casus de provincie Noord-Brabant en het Rijk als het gaat om de tolheffing?

7. Zijn er andere dorpen of gemeenten in andere provincies bekend waar bewoners zich zorgen maken over de verkeersveiligheid of een toename van de drukte door vrachtverkeer? Zo ja, welke zijn u bekend? Welke partijen hebben zich gemeld in de consultatie? Welke wijzigingen aan de hand van de inbrengen hebben er plaatsgevonden? Hoe worden mensen op de hoogte gebracht van hoe er met hun inbreng wordt omgegaan?

1) De Gelderlander.nl, 23 augustus 2019, https://www.gelderlander.nl/mill-en-st-hubert/sint-hubert-klimt-massaal-in-de-pen-om-te-pleiten-voor-vrachtwagenheffing-op-n264~a6a05b9d/?referrer=https://www.google.nl/ en Brabants Dagblad, 25 september 2019, https://www.bd.nl/uden-veghel-e-o/vrachtwagenheffing-op-n264-blijft-mogelijk-als-sluipverkeer-toeneemt~a6f54dbd/


Gerelateerd

Het bericht ‘Vrachtwagenheffing op N264 blijft mogelijk als sluipverkeer toeneemt’

Het artikel ‘De e-truck komt, maar het duurt wel even voor hij zijn dieselneef inhaalt’

Herindelingen in het algemeen en de herindeling Groningen, Haren, Ten Boer in het bijzonder.

Het bericht ‘MSC Zoe: nog 2 containers en een regeling te gaan’

Het bericht 'Natuurorganisaties willen weten: waar blijft de schadevergoeding voor de aangespoelde containers?'

De doorlooptijden bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR)

De berichten ‘Spijkenisserbrug weer open na storing’ en ‘Problemen met Spijkenisserbrug en Haringvlietbrug voorbij’

Het artikel ‘Na ongelukken onnodig lang in de file door procedures’

© 2017-2020 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl