Tweedemonitor / Kamervraag / Het bericht ‘Sluis in Lith dicht door achterstallig onderhoud zeggen schippers die nu moeten omvaren’Het bericht ‘Sluis in Lith dicht door achterstallig onderhoud zeggen schippers die nu moeten omvaren’

Keywords:
Zaaknummer: 2019Z21314

2019Z21314Vragen van het lid Remco Dijkstra (VVD) aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat over het bericht ‘Sluis in Lith dicht door achterstallig onderhoud zeggen schippers die nu moeten omvaren’. (ingezonden 6 november 2019)

1

Bent u bekend met het bericht uit het Brabants Dagblad getiteld: “Sluis in Lith dicht door achterstallig onderhoud zeggen schippers die nu moeten omvaren?” 1]

2

Klopt het dat grote schepen nu zeven uur moeten omvaren en dat kleinere schepen moeten overladen? Welke mogelijkheden zijn er nog wel voor de schepen en welke schepen passen er momenteel niet in? Welke verschillen zijn er voor grote en kleine schepen in deze situatie?

3

Welke plannen of herstelwerkzaamheden zijn er om het probleem voor de binnenvaart op te lossen?

4

Wanneer kan er verwacht worden dat de herstelwerkzaamheden gereed zullen zijn?

5

Hoe pakt u in heel Nederland het tekort aan ligplaatsen aan? Is hier een plan voor opgesteld en budget voor vrijgemaakt?

6

Wat denkt u van het feit dat grote steden als Amsterdam en Rotterdam steeds vaker havens sluiten of andere activiteiten in havens toelaten ten koste van de binnenvaart? Is hier vanuit het ministerie regie op?

7

Welke behoefte aan ligplaatsen bestaat er, gezien het feit dat de binnenvaartsector aangeeft dat er ook tekort is aan overnachtingshavens, dat gemeenten steeds vaker de maximale ligtijd beperken en ook dat de kwaliteit van ligplaatsen (algemene, laad-en los en ligplaatsen voor langere termijn) te wensen over laat? In welke gebieden en in welke categorieën? Kunt u de Kamer daar inzicht in geven?

8

Kunt u de vragen één voor één beantwoorden voor het Notaoverleg MIRT van 25 november 2019?

1] Omroep Brabant, 5 september 2019, Sluis in Lith dicht door achterstallig onderhoud, zeggen schippers die nu moeten omvaren (https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3063272/Sluis-in-Lith-dicht-door-achterstallig-onderhoud-zeggen-schippers-die-nu-moeten-omvaren)


Gerelateerd

Het bericht ‘Sluis in Lith dicht door achterstallig onderhoud zeggen schippers die nu moeten omvaren’

Het bericht ‘Risico op instorten bij zeker honderd bruggen en viaducten door achterstallig onderhoud’

Stremming bij sluizen in het Twentekanaal

Het bericht ‘Giessenbrug 10 jaar dicht: schippers eisen reparatie’

De verruiming van de sluis bij Kornwerderzand.

De verbreding van de sluis bij Kornwerderzand

Het bericht 'Onacceptabel risico' op instorten bruggen en viaducten in Noord-Holland

Het toenemen van de wachttijden voor levensreddende middelen

© 2017-2020 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl