Tweedemonitor / Kamervraag / De patiëntenstop van Zilveren Kruis-verzekerden bij ziekenhuisgroep ZGTDe patiëntenstop van Zilveren Kruis-verzekerden bij ziekenhuisgroep ZGT

Keywords:
Zaaknummer: 2019Z19684

2019Z19684


Vragen van de leden Ploumen en Kerstens (beiden PvdA) aan de minister voor Medische Zorg over de patiëntenstop van Zilveren Kruis-verzekerden bij ziekenhuisgroep ZGT. (ingezonden 15 oktober 2019)

  1. Bent u bekend met het bericht ‘Patiëntenstop ZGT Almelo en Hengelo voor patiënten Zilveren Kruis’? [1]
  2. Bent u bekend met het bericht ‘MST Enschede heeft geen ruimte voor extra patiënten van Zilveren Kruis’? [2]
  3. Wat betekent dit voor de patiënten van Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) die verzekerd zijn bij Zilveren Kruis?
  4. Vindt u het ook onwenselijk dat patiënten die verzekerd zijn bij Zilveren Kruis niet langer terecht kunnen bij ZGT? Kunt u een toelichting geven?
  5. Vindt u het ook oneerlijk dat dit zal leiden tot extra wachttijden voor patiënten die verzekerd zijn bij Zilveren Kruis? Kunt u een toelichting geven?
  6. Wat kunt u doen voor de gedupeerde patiënten die verzekerd zijn bij Zilveren Kruis?
  7. Hoe vindt u het dat de gedupeerde patiënten die verzekerd zijn bij Zilveren Kruis niet kunnen worden overgenomen door Medisch Spectrum Twente (MST) Enschede? Waar kunnen patiënten dan terecht?
  8. Welke gevolgen heeft dit voor de kwaliteit van de zorg voor deze patiënten die zijn verzekerd bij Zilveren Kruis?
  9. Bent u bereid om met ZGT en MST in gesprek te gaan om op zoek te gaan naar een andere oplossing waarbij patiënten niet gedupeerd worden? Zo ja, op welke termijn verwacht u met het ziekenhuis in gesprek te gaan? Zo nee, waarom niet?
  10. Maakt u zich zorgen over het vaker voorkomen van patiëntenstops voor bepaalde groepen verzekerden, aangezien dit niet de eerste groep patiënten is die te maken krijgt met een patiëntenstop en verzekerden van VGZ eerder hetzelfde lot troffen bij het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam en Zuyderland Ziekenhuis in Sittard en Geleen? Hoe gaat u dat voorkomen?

[1] Tubantia, 11 oktober 2019, 'Patiëntenstop ZGT Almelo en Hengelo voor patiënten Zilveren Kruis'. ( https://www.tubantia.nl/regio/patientenstop-zgt-almelo-en-hengelo-voor-patienten-zilveren-kruis~a7d90f6c/ )

[2] Tubantia, 11 oktober 2019, 'MST Enschede heeft geen ruimte voor extra patiënten van Zilveren Kruis'. ( https://www.tubantia.nl/regio/mst-enschede-heeft-geen-ruimte-voor-extra-patienten-van-zilveren-kruis~aec94d29/ )


Gerelateerd

De patiëntenstop van Zilveren Kruis-verzekerden bij ziekenhuisgroep ZGT

Het bericht ‘ZGT hangt aan het infuus bij de bank’

Nieuwe bezuinigingen die bestuurders van Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) doorvoeren

De aangekondigde ontslagen bij Ziekenhuis Groep Twente

Het bericht ‘St Jansdal: pas op met budgetpolis Zilveren Kruis’

De financiële problemen van Ziekenhuis Groep Twente (ZGT)

Het bericht 'Patiëntenstops bij GGNet voor verzekerden Zilveren Kruis, Interpolis en FBTO'

Haperend ziekenvervoer in Overijssel

© 2017-2020 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl