Tweedemonitor / Kamervraag / Gedupeerde huizenkopers in BrielleGedupeerde huizenkopers in Brielle

Keywords:
Zaaknummer: 2019Z17930

2019Z17930


Vragen van het lid Nijboer (PvdA) aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over gedupeerde huizenkopers in Brielle (ingezonden 25 september 2019)

  1. Heeft u kennis genomen van het bericht ‘Alleen lef kan drama voor huizenkopers in Brielse Van Sleenstraat voorkomen’? (1)
  2. Heeft u contact gezocht met het gemeentebestuur over deze casus? Zo ja, welke maatregelen heeft de gemeente genomen om de gedupeerde huizenkopers te helpen? Zo nee, bent u bereid dat alsnog te doen?
  3. Wat vindt u ervan dat huizenkopers worden opgezadeld met de kosten en gevolgen van grove bouwtechnische fouten als de bouwer failliet gaat?
  4. Welke rechten en plichten hebben huizenkopers in dergelijke gevallen volgens de wet? Welke rechten en plichten heeft een gemeente? Welke voorzorgsmaatregelen kan een huizenkoper treffen om deze situatie te voorkomen?
  5. Hoe vaak komt het voor dat huizenkopers worden opgezadeld met dergelijke kosten?
  6. Hoe kan het dat de huizenkopers geen beroep kunnen doen op een garantiefonds? Is een garantiefonds niet juist bedoeld voor dergelijke situaties?
  7. Nu blijkt dat mensen geen beroep kunnen doen op het garantiefonds, ziet u redenen om te komen met een landelijk keurmerk of zelf een garantiefonds op te zetten?

(1) https://www.ad.nl/voorne-putten/alleen-lef-kan-drama-voor-huizenkopers-in-brielse-van-sleenstraat-voorkomen~a9eaa092/


Indiener

Henk Nijboer (PvdA)


Gericht

Kajsa Ollongren (D66)


Access ( 11242 )

Publicatiedatum
25 September 2019
Gerelateerd

© 2017-2022 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl