Tweedemonitor / Kamervraag / Het bericht ‘NVWA en Marktplaats laten huisdierenleed links liggen’Het bericht ‘NVWA en Marktplaats laten huisdierenleed links liggen’

Keywords:
Zaaknummer: 2019Z17619

2019Z17619


Vragen van het lid De Groot (D66) aan de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit over het bericht ‘NVWA en Marktplaats laten huisdierenleed links liggen’. (ingezonden 20 september 2019)

1

Klopt het dat er nog steeds verboden advertenties te vinden zijn van dieren op Marktplaats? 1)

2

Hoe kan het dat dit soort verboden advertenties van dieren die (al zeer jong) gecoupeerd zijn en van dieren die te jong zijn, nog steeds op Marktplaats worden aangeboden?

3

Waarom staat het verbod op verkoop van te jonge dieren en lichamelijke ingrepen, niet als waarschuwing op de tekst van Marktplaats “Regels met betrekking tot aanbieden dieren”, zoals in de samenwerking is geformuleerd dat zij “kopers via haar website zal informeren”?

4

Op welke manier wordt er door het NVWA en Marktplaats nu risicogericht gezocht op deze vorm van advertenties en is voor dit soort advertenties al een trefwoordenlijst opgesteld? Zo nee, waarom niet?

5

Wordt er door Marktplaats inmiddels ook geld gevraagd voor het plaatsen van advertenties met honden en katten om zo de drempel op verkoop te verhogen? Zo ja, wat wordt er gedaan met de gegevens die hieruit komen en is de handel in deze dieren afgenomen? Zo nee, waarom niet?

6

Worden er nog andere acties door de NVWA in werking gesteld, naast het verwijderen van de advertenties op Marktplaats, om de handel in deze dieren via dit soort platformen tegen te gaan?

1) https://www.sophia-vereeniging.nl/nvwa-en-marktplaats-laten-huisdierenleed-links-liggen/ van 19 september 2019 (Sophia vereeniging)


Gerelateerd

Het bericht ‘NVWA en Marktplaats laten huisdierenleed links liggen’

Het bericht dat tientallen soorten exotische dieren, waaronder apen, gewoon te koop zijn via Marktplaats en Facebook

Intimidatie van toezichthouders door de vee- en vleessector

Het bericht ‘NVWA te traag: onderzoek naar misstanden slachthuizen gestopt’ RTL 25 juli 2020

De mogelijkheden van zzp’ers om deel te nemen aan UWV Marktplaats

Nalatigheid bij de NVWA bij ingrijpen in slachthuizen waar onvoldoende maatregelen werden genomen tegen de verspreiding van het coronavirus

Duizenden jonge varkens en kippen die in hun stal zijn gestorven door de hitte en de afhankelijkheid van de brandweer om oververhitting van stallen te voorkomen

Het bericht dat het strafrechtelijk onderzoek naar frauderende slachthuizen is gestopt, ondanks dat het OM wist dat er dingen gebeurd zijn die niet hadden mogen gebeuren

© 2017-2021 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl