Tweedemonitor / Kamervraag / Het bericht Paula (79) en Wiggert (82) in stress door ‘gedwongen’ verduurzamingHet bericht Paula (79) en Wiggert (82) in stress door ‘gedwongen’ verduurzaming

Keywords:
Zaaknummer: 2019Z15719

Vragen van het lid Kops (PVV) aan de Ministers van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en van Economische Zaken en Klimaat over het bericht Paula (79) en Wiggert (82) in stress door «gedwongen» verduurzaming (ingezonden 14 augustus 2019).

Vraag 1

Kent u het bericht «Paula (79) en Wiggert (82) in stress door «gedwongen» verduurzaming»?1

Vraag 2

Hoe reageert u op het trieste verhaal van deze ouderen, wier appartement in de Haagse wijk Leyenburg volgend jaar door woningcorporatie Vestia volledig van het gas wordt afgekoppeld? Deelt u de mening dat het onaanvaardbaar is dat daardoor hun appartement – waarin zij zélf in overleg met Vestia veel hebben geïnvesteerd – wekenlang in een bouwput zal veranderen, dat zij géén vervangende woonruimte krijgen aangeboden, dat hun huurprijs zal stijgen én dat zij door deze gedwongen verduurzaming nu al compleet in de stress zitten?

Vraag 3

Deelt u de mening dat het onacceptabel is dat ouderen – die hun hele leven keihard hebben gewerkt en nu van hun rustige oude dag willen genieten – als «proefkonijn» voor uw duurzaamheids- en klimaatagenda worden ingezet, daarnaast worden afgescheept met een niet-afdoende luttele vergoeding van een paar honderd euro en het vervolgens kunnen uitzoeken?

Vraag 4

Hoe garandeert u dat deze «proefkonijnen» niet – net als bewoners van recent aardgasvrij gemaakte woningen in Zoetermeer2 – in een praktisch luchtdicht gemaakte woning zullen terugkeren met gezondheidsklachten tot gevolg?

Vraag 5

Deelt u de mening dat het compleet openbreken van een appartement, waarin door de bewoners zélf veel geld is gestoken, allesbehalve «duurzaam» is?

Vraag 6

Bent u ertoe bereid woningcorporatie Vestia tot de orde te roepen en ervoor te zorgen dat deze hele verduurzamingsellende niet doorgaat?

Vraag 7

Zijn er andere, vergelijkbare complexen waar ouderen als duurzaamheidsproefkonijn worden ingezet? Hoeveel ouderen zitten momenteel in de duurzaamheidsstress?


X Noot
1

«Paula (79) en Wiggert (82) in stress door «gedwongen» verduurzaming», Algemeen Dagblad, 3-8-2019: https://www.ad.nl/den-haag/paula-79-en-wiggert-82-in-stress-door-gedwongen-verduurzaming-wij-zitten-straks-in-een-bouwput~a8b66ddf/


Gerelateerd

Het bericht Paula (79) en Wiggert (82) in stress door ‘gedwongen’ verduurzaming

Het bericht ‘Stress door gasellende in bevingsgebied neemt toe’

De televisie-uitzending van Rambam ‘Heel Holland coacht’

De berichtgeving dat stress in bevingsgebied Groningen tot sterfgevallen leidt

Het bericht dat studenten die geld lenen voor hun studie meer last hebben van psychische problemen

Herindelingen in het algemeen en de herindeling Groningen, Haren, Ten Boer in het bijzonder.

Het bericht ‘European Banking Authority plans overhaul of EU bank stress test'

Stress veroorzakende klantbeoordelingssystemen

© 2017-2020 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl