Tweedemonitor / Kamervraag / Het bericht ‘Anti-vaccinatiecampagne aangevoerd door homeopaten’Het bericht ‘Anti-vaccinatiecampagne aangevoerd door homeopaten’

Keywords:
Zaaknummer: 2019Z14854

2019Z14854


Vragen van het lid Veldman (VVD) aan de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over het bericht ‘Anti-vaccinatiecampagne aangevoerd door homeopaten’ (ingezonden 9 juli 2019)

1

Bent u bekend met het bericht ‘Anti-vaccinatiecampagne aangevoerd door homeopaten’? 1)

2

Kunt u toelichten welke resultaten de vaccinatiealliantie tot nu toe geboekt heeft in het aanpakken van onjuiste informatie omtrent vaccineren?

3

Kunt u een toelichting geven op de voortgang van het onderzoek naar het toevoegen van een verplichte tekst aan homeopathische middelen die worden aangeprezen als alternatief voor vaccinaties, welke u heeft aangekondigd heeft in de beantwoording op de schriftelijke vragen van 3 december 2018 over de berichtgeving waarin kinderartsen oproepen op te treden tegen een homeopathisch alternatief voor vaccineren? 2)

4

Kunt u aangeven welke obstakels er in de weg staan om de Regeling Geneesmiddelenwet aan te passen zodat het toevoegen van een dergelijke verplichte tekst mogelijk wordt?

5

Kunt u aangeven welke obstakels er in de weg staan om de Europese geneesmiddelenrichtlijn aan te passen zodat het toevoegen van een dergelijke verplichte tekst mogelijk wordt?

1) De Monitor, 1 juli 2019, via: https://demonitor.kro-ncrv.nl/artikelen/anti-vaccinatiecampagne-aangevoerd-door-homeopaten

2) Aanhangsel Handelingen, vergaderjaar 2018-2019, nr. 816


Gerelateerd


Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/tweede1q/public_html/kamerstuk.php on line 347
Er zijn geen relevante kamerstukken gevonden

© 2017-2020 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl