Tweedemonitor / Kamervraag / Het bericht ‘Police Can’t Guarantee Pride Safety Outdoors – Ministry’Het bericht ‘Police Can’t Guarantee Pride Safety Outdoors – Ministry’

Keywords:
Zaaknummer: 2019Z12219

2019Z12219


Vragen van de leden Sjoerdsma en Bergkamp (beiden D66) aan de minister van Buitenlandse Zaken over het bericht ‘Police Can’t Guarantee Pride Safety Outdoors – Ministry’(ingezonden 14 juni 2019)

  1. Bent u bekend met het bericht ‘Police Can’t Guarantee Pride Safety Outdoors – Ministry’? 1)
  2. Klopt het dat deelnemers aan LHBTI-evenementen in Georgië in het verleden meerdere malen slachtoffer zijn geworden van geweld gericht op LHBTI's?
  3. Klopt het volgens de voor u beschikbare informatie dat het Georgische ministerie van Binnenlandse Zaken en de Georgische politie hebben aangegeven de aanstaande Pride-optocht niet van politiebescherming te kunnen voorzien?
  4. Deelt u de mening dat het succesvol en veilig organiseren van de eerste Pride in Georgië een positief signaal kan zijn voor de LHBTI-gemeenschap in Georgië en elders, namelijk dat zij mogen zijn wie ze zijn en mogen houden van wie zij houden?
  5. Deelt u de mening dat het absoluut onwenselijk is als Pride-optochten, net als andere vreedzame optochten, op een gewelddadige manier verstoord worden?
  6. Deelt u de mening dat het tevens onwenselijk is als dergelijke optochten binnen georganiseerd moeten worden, omdat de veiligheid buiten niet gegarandeerd wordt?
  7. Bent u bereid voorafgaand aan de geplande Pride op 22 juni 2019 uw zorgen over het niet organiseren van politie-beveiliging voor deze Pride over te brengen aan de Georgische ambassadeur in Den Haag? Zo nee, waarom niet?
  8. Zijn diplomaten van uw ambassade in Tbilisi bereid om mee te lopen met de Pride op 22 juni, zoals in sommige landen gebeurt? Zo nee, waarom niet?
  9. Kunt u deze vragen uiterlijk op 21 juni 2019 beantwoorden?1) https://civil.ge/archives/307216


Gerelateerd

Het bericht ‘Police Can’t Guarantee Pride Safety Outdoors – Ministry’

Het bericht 'EU diplomat ordered to leave Malawi after protesting police rape allegations’

Het bericht ‘Berucht Chinees veiligheidsministerie gebruikt Nederlandse software die emoties leest’

De twee vliegtuigongelukken met de Boeing 737 MAX

Het rapport ‘OPERA Safety Case’

De stijgende christenvervolging in China onder Xi Jinping

Herindelingen in het algemeen en de herindeling Groningen, Haren, Ten Boer in het bijzonder.

De problemen bij Boeing

© 2017-2020 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl