Tweedemonitor / Kamervraag / Het bericht dat Poetin paspoorten uitdeelt aan inwoners van separatistengebieden in Oost-OekraïneHet bericht dat Poetin paspoorten uitdeelt aan inwoners van separatistengebieden in Oost-Oekraïne

Keywords:
Zaaknummer: 2019Z08848

2019Z08848


Vragen van het lid Koopmans (VVD) aan de minister van Buitenlandse Zaken over het bericht dat Poetin paspoorten uitdeelt aan inwoners van separatistengebieden in Oost-Oekraïne. (ingezonden 29 april 2019)

1) Bent u bekend met het bericht 'Poetin deelt paspoorten uit aan inwoners van separatistengebieden in Oost-Oekraïne'? 1)

2) Hoe beoordeelt u de rechtsgeldigheid van eventueel verschafte Russische paspoorten aan Oekraïense personen die daar voorheen geen aanspraak op konden maken?

3) Heeft het bovengenoemde bericht invloed op de verstrekking van visa aan Russen die toegang willen tot het Schengengebied?

4) Acht u het uitdelen van Russische paspoorten een volgende stap in de escalatie in Oost-Oekraïne? Welke gevolgen kan Nederland, wellicht in EU-verband, verbinden aan deze verdere escalatie, teneinde de Oekraïense soevereiniteit te beschermen?

1) https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/poetin-deelt-paspoorten-uit-aan-inwoners-van-separatistengebieden-in-oost-oekraine~b6823429/?utm_source=link&utm_medium=app&utm_campaign=shared%20content&utm_content=free


Gerelateerd

Het bericht dat Poetin paspoorten uitdeelt aan inwoners van separatistengebieden in Oost-Oekraïne

Paspoorthandel op Malta

Het voornemen van de Staatssecretaris tot ondertekenen namens de Nederlandse regering van het Global Compact for Migration (“Marrakesh Immigratiepact”)

Gouden paspoorten en visa

Het bericht dat oud-minister Opstelten het ‘minder Marokkanen-proces’ zou hebben beïnvloed

Antwoord op vragen van het lid Van Eijs over de uitzending van Tegenlicht omtrent Ruimtepuinruimer

Het bericht dat de vingerafdruk op het Nederlandse paspoort nooit wordt gecontroleerd

Duizenden jonge varkens en kippen die in hun stal zijn gestorven door de hitte en de afhankelijkheid van de brandweer om oververhitting van stallen te voorkomen

© 2017-2019 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl