Tweedemonitor / Kamervraag / Het bericht dat Poetin paspoorten uitdeelt aan inwoners van separatistengebieden in Oost-OekraïneHet bericht dat Poetin paspoorten uitdeelt aan inwoners van separatistengebieden in Oost-Oekraïne

Keywords:
Zaaknummer: 2019Z08848

2019Z08848


Vragen van het lid Koopmans (VVD) aan de minister van Buitenlandse Zaken over het bericht dat Poetin paspoorten uitdeelt aan inwoners van separatistengebieden in Oost-Oekraïne. (ingezonden 29 april 2019)

1) Bent u bekend met het bericht 'Poetin deelt paspoorten uit aan inwoners van separatistengebieden in Oost-Oekraïne'? 1)

2) Hoe beoordeelt u de rechtsgeldigheid van eventueel verschafte Russische paspoorten aan Oekraïense personen die daar voorheen geen aanspraak op konden maken?

3) Heeft het bovengenoemde bericht invloed op de verstrekking van visa aan Russen die toegang willen tot het Schengengebied?

4) Acht u het uitdelen van Russische paspoorten een volgende stap in de escalatie in Oost-Oekraïne? Welke gevolgen kan Nederland, wellicht in EU-verband, verbinden aan deze verdere escalatie, teneinde de Oekraïense soevereiniteit te beschermen?

1) https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/poetin-deelt-paspoorten-uit-aan-inwoners-van-separatistengebieden-in-oost-oekraine~b6823429/?utm_source=link&utm_medium=app&utm_campaign=shared%20content&utm_content=free


Gerelateerd

Het bericht dat Poetin paspoorten uitdeelt aan inwoners van separatistengebieden in Oost-Oekraïne

Herindelingen in het algemeen en de herindeling Groningen, Haren, Ten Boer in het bijzonder.

Paspoorthandel op Malta

Het voornemen van de Staatssecretaris tot ondertekenen namens de Nederlandse regering van het Global Compact for Migration (“Marrakesh Immigratiepact”)

Gouden paspoorten en visa

De aankondiging van de premier van Albanie, Edi Rama, dat hij paspoorten gaat verkopen aan rijke mensen van buien de Europese Unie (die nu recht geven op reizen in het Schengengebied en straks volgens Rama het burgerschap van de Unie)

Het bericht dat oud-minister Opstelten het ‘minder Marokkanen-proces’ zou hebben beïnvloed

Antwoord op vragen van het lid Van Eijs over de uitzending van Tegenlicht omtrent Ruimtepuinruimer

© 2017-2020 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl