Tweedemonitor / Kamervraag / Het bericht 'Kinderdagverblijf Montessori Bilthoven op slot: onveilig, vies en ongezond'Het bericht 'Kinderdagverblijf Montessori Bilthoven op slot: onveilig, vies en ongezond'

Keywords:
Zaaknummer: 2019Z07274

2019Z07274

Vragen van het lid Gijs van Dijk (PvdA) aan de staatssecretaris Sociale Zaken en Werkgelegenheid over het bericht 'Kinderdagverblijf Montessori Bilthoven op slot: onveilig, vies en ongezond'(ingezonden 10 april 2019)

1

Kent u het bericht ‘Kinderdagverblijf Montessori Bilthoven op slot: onveilig, vies en ongezond’? 1)

2

Vindt u het ook zorgwekkend dat het kinderdagverblijf zeer onveilig, vies en ongezond voor kinderen is? Is het waar dat dit kinderdagverblijf al eerder op de vingers is getikt? Welke oplossing komt er voor de kinderen voor wie er nu geen kinderopvang meer is?

3

Bent u bekend dat achter het kinderdagverblijf Montessori Bilthoven een investeringsclub zit, te weten dat Vastplan BV? Is het waar dat deze investeringsclub al eerder in opspraak is geraakt bij kinderopvangcentra in Arnhem? 2) en 3)

4

Hoe kan het dat deze in opspraak geraakte investeringsclub in andere steden kan blijven doorgaan met onveilige, vieze en ongezonde kinderdagverblijven? Hoe werken lokale Gemeentelijke gezondheidsdiensten (GGD’s) en gemeenten samen om deze wanpraktijken te voorkomen? Gaat u ervoor zorgen dat er een betere uitwisseling komt tussen GGD’s en tussen regio’s en gemeenten? Hoe gaat u er verder voor zorgen dat deze in opspraak geraakte investeringsclubs nog meer onveilige kinderdagverblijven kan exploiteren?

5

Deelt u de mening dat het onwenselijk is als investeringsclubs, ten koste van de kwaliteit van kinderdagverblijven en ook de zorg van kinderen, heel veel winst willen maken?

6

Hoe gaat u ervoor zorgen dat investeringsclubs die geld willen verdienen ten koste van kinderen uitgesloten worden bij de opvang van kinderen? Bent u bereid om wetgeving te maken om deze winstgedreven investeringsclubs uit de kinderopvang te weren?

7

Kunt u deze vragen voor het rondetafelgesprek over private equity in de kinderopvang op 16 mei 2019 beantwoorden?


1) https://www.ad.nl/utrecht/kinderdagverblijf-montessori-bilthoven-op-slot-onveilig-vies-en-ongezond~a7e82292/

2) https://www.ad.nl/utrecht/directeur-kinderopvang-montessori-bilthoven-vaker-bestraft-voor-wantoestanden~a77dd8b3/

3) https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2016/03/01/beantwoording-kamervragen-over-misstanden-bij-kinderopvang-de-sterrenberg-in-arnhem


Gerelateerd


Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/tweede1q/public_html/kamerstuk.php on line 347
Er zijn geen relevante kamerstukken gevonden

© 2017-2020 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl