Tweedemonitor / Kamervraag / Het bericht 'Zelfstandige tolken met uitsluiting bedreigd'Het bericht 'Zelfstandige tolken met uitsluiting bedreigd'

Keywords:
Zaaknummer: 2019Z06727

2019Z06727

Vragen van het lid Van Dam (CDA) aan de minister van Justitie en Veiligheid over het bericht 'Zelfstandige tolken met uitsluiting bedreigd' (ingezonden 4 april 2019)

1

Bent u bekend met het bericht 'Zelfstandige tolken met uitsluiting bedreigd'? 1)

2

Kunt u het proces uiteenzetten hoe u de tolk- en vertaaldiensten afneemt?

3

Klopt de berichtgeving dat beëdigde tolken, die opdrachten uitvoeren voor u, hun diensten uitsluitend kunnen verlenen via enkele commerciële bemiddelingsbureaus? Zo ja, waarom is dat zo?

4

Herkent u de zorgen, die geuit worden in het artikel, over dit nieuwe aanbestedingsproces en dat dit gevolgen zal hebben voor de kwaliteit van de diensten van tolken en vertalers?

5

Klopt het dat zelfstandige tolken en vertalers gedwongen worden een bepaalde raamovereenkomst met deze commerciële partijen te tekenen? Waarom kunnen zelfstandige tolken en vertalers, al dan niet in collectief, niet zelf meedingen naar de vertaaldiensten?

1) https://www.zzp-nederland.nl/nieuws/zelfstandige-tolken-met-uitsluiting-bedreigd


Gerelateerd


Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/tweede1q/public_html/kamerstuk.php on line 347
Er zijn geen relevante kamerstukken gevonden

© 2017-2020 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl