Tweedemonitor / Kamervraag / Het bericht 'Breed moratorium schulden ‘dode letter’'Het bericht 'Breed moratorium schulden ‘dode letter’'

Keywords:
Zaaknummer: 2019Z06268

2019Z06268

Vragen van het lid Gijs van Dijk (PvdA) aan de staatssecretaris Sociale Zaken en Werkgelegenheid over het bericht 'Breed moratorium schulden ‘dode letter’'(ingezonden 29 maart 2019)

1

Kent u het bericht ‘Breed moratorium schulden ‘dode letter’’? 1)

2

Wat is uw oordeel over het bericht dat het breed moratorium op schuldeninning niet werkt?

Deelt u de mening dat het zeer onwenselijk is dat mensen in de schulden nu langer in onzekerheid moeten verkeren doordat ze geen toegang hebben tot een schuldenmoratorium?

3

Wat zijn de persoonlijke gevolgen voor mensen in de schulden doordat het breed schuldenmoratorium een dode letter is? Komen mensen in de schulden hierdoor verder in de problemen?

4

Hoe kijkt u naar de wens van gemeenten om het moratorium al in te kunnen zetten als iemand voor hulp heeft aangeklopt in plaats van als iemand pas is toegelaten tot de schuldhulpverlening? Bent u bereid aan deze terechte wensen van gemeenten mee te werken?

5

Bent u het met de NVVK eens dat 22 voorwaarden een absurde hoge drempel is om gebruik te maken van het schuldenmoratorium? Gaat u deze voorwaarden beperken tot de enige relevante vraag of iemand bereid is om een traject in te gaan? Zo nee, waarom niet?

6

Bent u bereid de criteria om een aanvraag te kunnen indienen tegen het licht te houden, zodat het moratorium op schulden effectiever gaat werken?

7

Gaat u gemeenten de bevoegdheid geven om in ieder geval overheidsschuldeisers tijdelijk on hold te zetten?

1) http://m.binnenlandsbestuur.nl/nieuws/breed-moratorium-schulden-dode-letter.229788.lynkx


Gerelateerd


Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/tweede1q/public_html/kamerstuk.php on line 347
Er zijn geen relevante kamerstukken gevonden

© 2017-2020 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl