Tweedemonitor / Kamervraag / Het bericht dat Nederland investeringen in gentherapie mislooptHet bericht dat Nederland investeringen in gentherapie misloopt

Keywords:
Zaaknummer: 2018Z24659

2018Z24659

Vragen van de leden Pia Dijkstra en Van Eijs (D66) aan de minister voor Medische Zorg en de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat over het bericht dat Nederland investeringen in gentherapie misloopt. (ingezonden 21 december 2018)

1

Bent u bekend met het bericht ‘Nederland loopt investeringen voor gentherapie mis’? Wat is uw waardering van dit bericht? 1)

2

Klopt het dat Nederland voor gentherapie een extra milieuprocedure kent? Klopt het dat Nederland daarmee de keuze maakt om de Europese regels voor gentherapie strenger te interpreteren dan andere lidstaten? Klopt het dat een Nederlandse patiënt die in het buitenland een gentherapie behandeling heeft gehad een importvergunning nodig heeft om Nederland binnen te komen? Zo ja, wat vindt u hiervan?

3

Hoeveel langer duurt de aanvraagprocedure voor gentherapie in Nederland in vergelijking met andere Europese lidstaten? Klopt het dat gentherapie met vertraging in Nederland wordt geïntroduceerd in vergelijking met andere Europese lidstaten?

4

Bent u bereid te onderzoeken hoe u de Nederlandse procedure efficiënter kunt inrichten door onnodige knelpunten weg te nemen en de Kamer hierover te berichten?

1) FD, 17 december 2018.


Gerelateerd

Het bericht dat Nederland investeringen in gentherapie misloopt

De mogelijkheid om gentherapie toegankelijk en betaalbaar te houden voor wie dat nodig heeft

Het bericht dat het extraatje i.v.m. een 12,5 jarig jubileum moet worden ingeleverd vanwege de wajonguitkering

Het bericht ‘Aanpak belastingontwijking remt buitenlandse investeringen’

Het afschaffen van de dividendbelasting

Een rapport over beleggingen in wapenproductie en wapenhandel

Antwoord op vragen van het lid Van Eijs over de uitzending van Tegenlicht omtrent Ruimtepuinruimer

Het bericht ‘Spoor in plaats van vliegen kansloze missie’

© 2017-2019 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl