Tweedemonitor / Kamervraag / Het bericht ‘Voetbal is voor iedereen!’Het bericht ‘Voetbal is voor iedereen!’

Keywords:
Zaaknummer: 2018Z21686

2018Z21686

Vragen van de leden Bergkamp en Diertens (beiden D66) aan de ministers voor Medische Zorg en van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over het bericht ‘Voetbal is voor iedereen!’ (ingezonden 21 november 2018)

1

Bent u bekend met de brief “Voetbal is voor iedereen!” van LHBT+supporters aan de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) en de eredivisieclubs? 1) 2)

2

Deelt u de mening dat er actiever moet worden gewerkt aan de algemene acceptatie van LHBT+'ers in de voetbalwereld?

3

Op welke manier stimuleert u op dit moment inclusie en acceptatie van LHBT+ in de sport en bij het voetbal in het bijzonder?

4

Wat zijn volgens u mogelijkheden om inclusie en acceptatie van LHBT+ in de sport verder te stimuleren?

5

Bent u bereid om met de voetbalsector in gesprek te gaan om te kijken op welke manier inclusie en acceptatie gestimuleerd kunnen worden en ook te kijken op welke manier discriminerende spreekkoren kunnen worden tegengegaan?

6

Zouden rolmodellen kunnen helpen om acceptatie en inclusie te bevorderen? Wat zou mogelijk de reden kunnen zijn dat rolmodellen voor LHBT+ers zo schaars zijn in het voetbal? Op welke manier kunnen goede voorbeelden, zoals de aanpak van de John Blankestein foundation, worden ingezet?

7

Bent u bereid om met de LHBT+ supporters in gesprek te gaan en samen te werken aan vervolgstappen om acceptatie van LHBT+ in de voetbalwereld te bevorderen?

1) https://twitter.com/DaanVerhoeven/status/1064787006214078465

2): LHBTI: lesbiennes, homo's, biseksuelen, transgenders en interseksuelen


Gerelateerd


Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/tweede1q/public_html/kamerstuk.php on line 325
Er zijn geen relevante kamerstukken gevonden

© 2017-2019 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl