Tweedemonitor / Kamervraag / Het bericht ‘Trump administration wants to remove 'gender' from UN human rights documents’.Het bericht ‘Trump administration wants to remove 'gender' from UN human rights documents’.

Keywords:
Zaaknummer: 2018Z20128

2018Z20128

Vragen van de leden Sjoerdsma en Bergkamp (beiden D66) aan de ministers van Buitenlandse Zaken en van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over het bericht ‘Trump administration wants to remove 'gender' from UN human rights documents’. (ingezonden 6 november 2018)

1

Bent u bekend met het bericht ‘Trump administration wants to remove 'gender' from UN human rights documents’? 1)

2

Klopt het dat Amerikaanse functionarissen in een aantal VN-comités proberen om het gebruik van de term ‘gender’ te vervangen door ‘vrouw’? Wat vindt u ervan dat dit gebeurt?

3

Bent u het ermee eens dat het wijzigen van het gebruik van de term ‘gender’ naar ‘vrouw’ in internationale verdragen zeer ongewenst is? Zo ja, op welke wijze bent u bereid dit bij uw Amerikaanse ambtsgenoot en/of de Amerikaanse vertegenwoordiging bij de VN, zowel bilateraal als gezamenlijk met Europese en andere gelijkgezinde partners, kenbaar te maken? Zo nee, waarom niet?

4

Welke gevolgen voor internationale rechtsbescherming voor transgenders en personen met een intersekse conditie heeft het vervangen van de term “gender” door “vrouw” in internationale verdragen?

5

Welke effecten zou het wijzigen van deze term op de rechtsbescherming van transgenders en personen met een intersekse conditie in Nederland kunnen hebben?

6

Wat is de huidige internationale trend wat betreft het erkennen van het begrip ‘gender’ breder dan alleen het geslacht waar iemand mee geboren wordt? Duidt u deze positief of negatief?

1) https://www.theguardian.com/world/2018/oct/24/trump-administration-gender-transgender-united-nations?CMP=share_btn_link&fbclid=IwAR0rzO8d_tjZGdnYXEXs-AiNYwxJIlxiDhOs66fYRv4ED2g1GCJuCwYvNkI

2) https://www.zijaanzij.nl/nieuws/5182/Resist-Trump.html?utm_source=NB&utm_medium=mail&utm_campaign=zz2810&utm_term=zijaanzij&utm_content=nb


Gerelateerd


Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/tweede1q/public_html/kamerstuk.php on line 347
Er zijn geen relevante kamerstukken gevonden

© 2017-2020 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl