Tweedemonitor / Kamervraag / Het onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) naar medicinale cannabisHet onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) naar medicinale cannabis

Keywords:
Zaaknummer: 2018Z19563

Vragen van het lid Buitenweg (GroenLinks) aan de Minister van Justitie en Veiligheid over het onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) naar medicinale cannabis (ingezonden 31 oktober 2018).

Vraag 1

Kent u het bericht van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) die een evaluatie heeft aangeboden van de medicinale waarde van cannabis aan de Verenigde Naties?1

Vraag 2

Wat vindt u van de constatering dat er voldoende wetenschappelijk bewijs voorhanden is teneinde de huidige kwalificaties van cannabis, voor zover medicinaal toegepast, te heroverwegen? Deelt u de mening dat de conclusies en de aanbevelingen, gevolgen moeten hebben voor de Nederlandse benadering van medicinale cannabis en de thuiskweek ervan? Zo nee, waarom niet?

Vraag 3

Bent u bekend met de grote praktische en emotionele problemen die patiƫnten ondervinden als zij hun eigen medicinale cannabis willen kweken, zoals bijvoorbeeld de continue dreiging van strafvervolging en huisuitzetting? Bent u bereid patiƫnten, waarvoor de bij de apotheek verkrijgbare medicinale cannabis niet werkt, onder voorwaarden en onder toezicht toe te staan te voorzien in de eigen productie van medicinale cannabis? Zo nee, waarom niet?

Vraag 4

Kunt u aangeven wat uw inzet zal zijn in VN-verband inzake de conclusies en de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie? Bent u bereid deze conclusies en aanbevelingen te onderschrijven? Zo nee, waarom niet?


Gerelateerd

Wetenschappelijk onderzoek naar de werking van medicinale cannabis

Het onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) naar medicinale cannabis

Het bericht dat wietolie zo populair is dat gemeenten soepelere regels overwegen

Het laten aansluiten van het aanbod van BMC bij de wensen en behoeften van gebruikers van medicinale cannabis

Het fiscaal aftrekken van de kosten voor het telen van eigen cannabis

Het vergoeden en/of verlagen van de prijs van medicinale cannabis

Het kweken van medicinale wiet in het Westland

De verwijdering van twee wietplanten uit de tuin van een ouder echtpaar door de politie

© 2017-2020 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl