Tweedemonitor / Kamervraag / De brandveiligheid van gebouwenDe brandveiligheid van gebouwen

Keywords:
Zaaknummer: 2018Z18906

2018Z18906

Vragen van de leden Koerhuis (VVD) en Beckerman (SP) aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over de brandveiligheid van gebouwen. (ingezonden 19 oktober 2018)

1

Kent u het bericht ‘Nijmegen wil minder streng zijn met regels rond veiligheid van panden’? 1)

2

Is er meer informatie bekend over de schaal van het gebruik van brandgevaarlijke gevelplaten in Nederland? Is er al meer duidelijkheid over de inventarisatie en de wijze van onderzoek? Wanneer verwacht u de resultaten naar de Kamer te kunnen sturen?

3

Deelt u de mening dat het niet moet kunnen dat Nijmegen eerst in opspraak raakt in Zembla en Nieuwsuur vanwege een slechte brandveiligheid van gebouwen, en daarna oproept om soepeler met regels om te gaan? 2)

4

Wat voor mogelijkheden heeft u om in gemeenten in te grijpen, om te zorgen dat landelijke wet- en regelgeving gewoon wordt nageleefd, gebouwen gewoon veilig zijn, en bewoners niet in onzekerheid hoeven te zitten?

5

Wat vindt u er van dat de burgemeester regels over de veiligheid van gebouwen aan zijn laars wil lappen? Bent u bereid desnoods in de gemeente Nijmegen in te grijpen, om te zorgen dat gebouwen gewoon veilig zijn, en Nijmegenaren niet in onzekerheid hoeven te zitten?1) https://www.gelderlander.nl/nijmegen/nijmegen-wil-minder-streng-zijn-met-regels-rond-veiligheid-van-panden~aecfe375/
2) https://zembla.bnnvara.nl/nieuws/brandgevaar en https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2249131-hoeveel-brandbare-gevels-zijn-er-niemand-die-het-weet.html


Gerelateerd

De brandveiligheid van gebouwen

Brandgevaar in parkeergarages en onder woningen

Het brandveiligheidsrisico van elektrische auto’s

De lessen die Nederland heeft getrokken ruim een jaar na de brand in de Londense Grenfell Tower

Een onderzoek naar de veiligheid van constructies in publieke gebouwen

Herindelingen in het algemeen en de herindeling Groningen, Haren, Ten Boer in het bijzonder.

Veiligheid in tunnels

Het deels instorten van het dak van het stadion van AZ in Alkmaar

© 2017-2021 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl