Tweedemonitor / Kamervraag / Het bericht ‘Drie jaar cel en tbs voor verkrachtende verlof-tbs’er’Het bericht ‘Drie jaar cel en tbs voor verkrachtende verlof-tbs’er’

Keywords:
Zaaknummer: 2018Z14390Vragen van het lid Markuszower (PVV) aan de Minister voor Rechtsbescherming over het bericht «Drie jaar cel en tbs voor verkrachtende verlof-tbs’er». (ingezonden 26 juli 2018)

Vraag 1

Kent u het bericht «Drie jaar cel en tbs voor verkrachtende verlof-tbs’er»?1

Vraag 2

Hoe kon de gigantische grote fout worden gemaakt om deze tbs’er op verlof te sturen? Hoeveel mensen hebben deze crimineel totaal verkeerd ingeschat?

Vraag 3

Laat u bloeddorstige leeuwen vrij rondlopen in de maatschappij? Zo nee, waarom werd deze gevaarlijke tbs’er losgelaten in de maatschappij, om pas achteraf te concluderen dat deze gevaarlijke gek «blijkbaar nog niet in staat is om vrij rond te lopen»? Beseft u dat dat de wereld op z’n kop is? Zo nee, waarom niet?

Vraag 4

Deelt u de mening dat als een rechter oordeelt dat iemand «blijkbaar nog niet in staat is om vrij rond te lopen», deze persoon geen tbs opgelegd moet krijgen maar een lange celstraf? Zo nee, waarom niet?

Vraag 5

Vindt u drie jaar celstraf een rechtvaardige straf voor een notoire crimineel die door zijn verkrachting het leven van een meisje volledig heeft verwoest?

Vraag 6

Kunt u aan het slachtoffer uitleggen dat deze brute verkrachter nu weer tbs opgelegd heeft gekregen en straks dus wéér op verlof gaat waar hij weer nieuwe slachtoffers zal kunnen maken?

Vraag 7

Bent u bereid de wetgeving dusdanig te veranderen dat als een tbs’er op verlof een ernstig geweld- of zedenmisdrijf heeft gepleegd nooit meer op verlof mag? Zo nee, waarom neemt u de veiligheid van de maatschappij zo weinig serieus met dit idiote verlofbeleid van tbs’ers?


Gerelateerd

Het bericht ‘Drie jaar cel en tbs voor verkrachtende verlof-tbs’er’

Het bericht ‘Tien jaar cel en tbs voor doodsteken therapeut tbs-kliniek Kijvelanden’

Het bericht ‘Gewelddadige tbs’er Hendrik M. neemt wederom de benen, zoekactie gestart’

Het bericht dat de coronamaatregelen door een tbs-kliniek niet nageleefd (kunnen) worden

Antwoorden op eerdere vragen inzake het bericht ‘Tbs'er verdacht van verkrachting medewerkster’

Het bericht ‘Ontsnapte tbs’er Patrick B. zit weer vast'

Het bericht ‘Wonen naast een tbs-kliniek: Hoe een verkrachting het dorpje Oostrum opschudde’

Het bericht ‘ Politie dringend op zoek naar ontsnapte tbs’er’

© 2017-2021 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl