Tweedemonitor / Kamervraag / Het bericht ‘Dit zijn de schepen en organisaties die migranten oppikken’Het bericht ‘Dit zijn de schepen en organisaties die migranten oppikken’

Keywords:
Zaaknummer: 2018Z11916

Vragen van het lid Bisschop (SGP) aan de Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid over het bericht «Dit zijn de schepen en organisaties die migranten oppikken» (ingezonden 20 juni 2018).

Vraag 1

Bent u bekend met het bericht over schepen die migranten oppikken op zee?1

Vraag 2

Wat is uw oordeel over het feit dat vier van de in de berichtgeving genoemde schepen onder de Nederlandse vlag varen? Zijn er bij u meer schepen bekend die onder de Nederlandse vlag varen teneinde migranten uit de Middellandse zee op te pikken?

Vraag 3

Deelt u de conclusie van Nieuwsuur dat Italië vrijwel alleen te maken heeft met economische migranten?2 Wat is uw oordeel over de noodzaak van het opvangen van economische migranten?

Vraag 4

Deelt u het standpunt van de Italiaanse regering dat het oppikken van migranten uit de Middellandse Zee mensensmokkelaars in de kaart speelt en daarmee mensensmokkel en illegale migratieroutes in stand worden gehouden?

Vraag 5

Bent u bereid zich in te spannen de voornoemde activiteiten van de vier schepen, die onder de Nederlandse vlag varen, te stoppen en daarmee aan de wens van de Italiaanse regering tegemoet te komen?


Indiener

Roelof Bisschop (SGP)


Gericht

Mark Harbers (VVD)


Access ( 3900 )

Publicatiedatum
20 Juni 2018Gerelateerd

Het bericht ‘Dit zijn de schepen en organisaties die migranten oppikken’

Het bericht ‘VN: 1.500 migranten in levensgevaar in Libië’

Het rondetafelgesprek inzake MSC Zoe

Het artikel “De uit zee opgepikte migranten moeten wel ergens van boord kunnen, waarschuwen Nederlandse reders"

Het bericht 'Afghaanse migranten op de Iraanse grens gemarteld en in rivier gegooid'

Het bericht 'Indrukwekkend corona-protest met tientallen historische schepen bij eiland Pampus: 'Net Sail Amsterdam’'

De anti-abortus lobby van de Krijgsmacht Bisschop

Het voornemen van de Staatssecretaris tot ondertekenen namens de Nederlandse regering van het Global Compact for Migration (“Marrakesh Immigratiepact”)

© 2017-2020 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl