Tweedemonitor / Kamervraag / Het bericht dat EU-subsidies terecht komen bij organisaties die oproepen tot boycot van IsraëlHet bericht dat EU-subsidies terecht komen bij organisaties die oproepen tot boycot van Israël

Keywords:
Zaaknummer: 2018Z09988

Vragen van de leden Voordewind (ChristenUnie), Van der Staaij (SGP), Ten Broeke (VVD), Van Helvert (CDA) en De Roon (PVV) aan de Minister van Buitenlandse Zaken over het bericht dat EU-subsidies terecht komen bij organisaties die oproepen tot boycot van Israël (ingezonden 30 mei 2018).

Vraag 1

Klopt het dat de Europese Unie (EU) organisaties subsidieert die oproepen tot het boycotten, desinvesteren en sanctioneren (BDS) van Israël, zoals volgens een bericht op de website van het CIDI wordt vermeld?1

Vraag 2

Klopt het dat er ook geld via deze organisaties is terechtgekomen bij Palestijnse organisaties die als terreurorganisaties bekend staan?

Vraag 3

Bent u bereid hierover opheldering te gaan vragen aan de Europese Commissie aangezien het subsidiëren van BDS-organisaties tegen het beleid van de EU zelf ingaat? Op welke termijn verwacht u dat de Europese Commissie deze opheldering verschaft en licht u de Kamer daar zo snel mogelijk over in?

Vraag 4

Bent u bereid de Commissie ertoe op te roepen de subsidies aan dergelijke organisaties te staken en er ook op toe te zien dat deze subsidies stopgezet worden?


Indiener

Joël Voordewind (CU)

Kees van der Staaij (SGP)

Han ten Broeke (VVD)

Martijn van Helvert (CDA)

Raymond de Roon (PVV)


Gericht

Stef Blok (VVD)


descriptionAccess ( 3561 )

Publicatiedatum
30 Mei 2018Gerelateerd

Herindelingen in het algemeen en de herindeling Groningen, Haren, Ten Boer in het bijzonder.

Het bericht dat EU-subsidies terecht komen bij organisaties die oproepen tot boycot van Israël

Het voornemen van de Staatssecretaris tot ondertekenen namens de Nederlandse regering van het Global Compact for Migration (“Marrakesh Immigratiepact”)

De ontwikkelingen rondom het coronavirus

Tienduizenden burgers die jaren last hadden van 'fraudevermoedens' van de Belastingdienst

Het bericht dat oud-minister Opstelten het ‘minder Marokkanen-proces’ zou hebben beïnvloed

Het bericht dat twee terreurverdachten indirect salaris hebben ontvangen met behulp van Nederlandse financiële steun aan de Palestijnse NGO UAWC.

Antwoord op vragen van het lid Van Eijs over de uitzending van Tegenlicht omtrent Ruimtepuinruimer

© 2017-2020 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl