Tweedemonitor / Kamervraag / De arrestatie van de Britse activist en islamcriticus Tommy RobinsonDe arrestatie van de Britse activist en islamcriticus Tommy Robinson

Keywords:
Zaaknummer: 2018Z09736

Vragen van de leden Wilders, Agema en De Roon (allen PVV) aan de Minister van Buitenlandse Zaken over de arrestatie van de Britse activist en islamcriticus Tommy Robinson (ingezonden 28 mei 2018).

Vraag 1

Heeft u kennisgenomen van de arrestatie van de Britse activist en islamcriticus Tommy Robinson wegens het verstoren van de vrede, terwijl hij verslag deed van een proces tegen islamitische verkrachters en dat hij binnen een paar uur tot 13 maanden gevangenisstraf is veroordeeld? Wat vindt u van deze waanzin?

Vraag 2

Realiseert u zich dat indien betrokken islamcriticus zijn gevangenisstraf tussen islamitisch criminelen zal moeten uitzitten, dit hem wel eens zijn leven zou kunnen kosten? Wat is uw oordeel daarover?

Vraag 3

Geldt de vrijheid van meningsuiting naar uw mening ook voor islamcritici in de Europese Unie (EU)en bent u bereid uw ongenoegen over deze schending van de vrijheid van meningsuiting door het Verenigd Koninkrijk onmiddellijk aan uw Britse ambtsgenoot kenbaar te maken en aandacht te vragen voor de persoonlijke veiligheid van betrokkene? Zo nee, waarom niet?

Vraag 4

Realiseren u en de uwen in de EU zich dat u het maatschappelijk ongenoegen over de islamisering van de EU niet kan knevelen door islamcritici te laten vervolgen of op te pakken maar dat een groot deel van de bevolking het op een gegeven moment niet meer zal pikken en zich massaal tegen u en de uwen zal keren?

Vraag 5

Kunt u deze vragen voor dinsdag 29 mei, 11.00 uur beantwoorden?

Antwoord op vragen van de leden Wilders, Agema en De Roon over de arrestatie van de Britse activist en islamcriticus Tommy Robinson (29 Mei 2018)

Indiener

Fleur Agema (PVV)

Raymond de Roon (PVV)

Geert Wilders (PVV)


Gericht

Stef Blok (VVD)


descriptionAccess ( 3494 )

Publicatiedatum
28 Mei 2018Gerelateerd

De detentie en de persoonlijke veiligheid van Tommy Robinson in het Verenigd Koninkrijk

De arrestatie van de Britse activist en islamcriticus Tommy Robinson

Het bericht dat oud-minister Opstelten het ‘minder Marokkanen-proces heeft beïnvloed’

Een veroordeelde Tibetaanse activist

Het bericht dat een man na een arrestatie overleden is in het ziekenhuis

Een door Indonesië gearresteerde Papua activist

Het bericht dat oud-minister Opstelten het minder Marokkanen-proces heeft beïnvloed

De beantwoording van vragen over het bericht dat oud-minister Opstelten het minder Marokkanen-proces heeft beïnvloed

© 2017-2019 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl