Tweedemonitor / Kamervraag / Het bericht ‘Wijkagent: ‘Haal dat bord met Joodse huizen weg’’Het bericht ‘Wijkagent: ‘Haal dat bord met Joodse huizen weg’’

Keywords:
Zaaknummer: 2018Z08470

2018Z08470
Vragen van de leden Arno Rutte en Yes¸olgöz-Zegerius (beiden VVD) aan de Ministers van Justitie en Veiligheid en van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over het bericht «Wijkagent: «Haal dat bord met Joodse huizen weg»» (ingezonden 9 mei 2018).

Vraag 1
Kent u het bericht «Wijkagent: «Haal dat bord met Joodse huizen weg»»?1

Vraag 2
Heeft een wijkagent in Amsterdam inderdaad gevraagd een bord van «Open Joodse huizen – Huizen van verzet» weg te halen? Zo ja, is dit beleid bij de Amsterdamse politie en wat vindt u daarvan?

Vraag 3
Adviseert de (Amsterdamse) politie ondernemers en bewoners over het gebruik van Joodse symbolen en uitingen? Zo ja, wat is de lijn in deze advisering? Adviseert de politie ook over uitingen van andere religies?

Vraag 4
Hoe gaat de (Amsterdamse) politie om met agressie en/of geweld gestoeld op antisemitisme?

Vraag 5
Wordt er ook aan preventie gedaan? Zo ja, hoe? Zo nee, waarom niet?

Vraag 6
Heeft u signalen dat antisemitisme groeit in Nederland? Zo ja, wat doet u om dit tegen te gaan?

Vraag 7
Deelt u de mening dat niemand zijn identiteit zou moeten hoeven te verbergen omwille van de eigen veiligheid en dat iedereen altijd veilig en vrij over straat moet kunnen?

1 Telegraaf, 4 mei 2018; https://www.telegraaf.nl/video/1997548/wijkagent-haal-dat-bord-metjoodse-huizen-weg


Gerelateerd


Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/tweede1q/public_html/kamerstuk.php on line 320
Er zijn geen relevante kamerstukken gevonden

© 2017-2021 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl