Tweedemonitor / Kamervraag / Het doorspelen van medische gegevens van personeel door Jumbo-supermarktenHet doorspelen van medische gegevens van personeel door Jumbo-supermarkten

Keywords:
Zaaknummer: 2018Z07543

2018Z07543
Vragen van het lid Van Kent (SP) aan de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over het doorspelen van medische gegevens van personeel door Jumbo-supermarkten (ingezonden 20 april 2018).

Vraag 1
Hebt u kennisgenomen van het artikel «Jumbo gebruikt medische informatie personeel voor subsidie»?1

Vraag 2
Deelt u de mening dat Jumbo de regels overtreedt door medische gegevens aan medewerkers te vragen die vervolgens doorgespeeld worden aan een extern bedrijf om te worden gebruikt voor de aanvraag van subsidies? Zo nee, waarom niet?

Vraag 3
Deelt u de mening dat het zeer kwalijk is dat de gegevens niet alleen opgevraagd worden, maar dat Jumbo ook niet toegestane druk uitoefent door te schrijven: «Je bent wettelijk verplicht om ons van deze informatie te voorzien»? Graag een toelichting.

Vraag 4
Deelt u de mening dat het Jumbo uitsluitend lijkt te gaan om subsidies en niet om mensen met een beperking met extra begeleiding aan het werk te helpen, omdat mensen pas gevraagd wordt om gegevens als ze al in dienst zijn? Zo nee, waarom niet?

Vraag 5
Welke maatregelen gaat u nemen zodat deze praktijken van Jumbo onmiddellijk stoppen en onterecht vergaarde informatie wordt vernietigd?

1 https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/14-04-2018/jumbo-gebruikt-medische-informatiepersoneel-voor-subsidie/


Indiener

Bart van Kent (SP)


Gericht

Wouter Koolmees (D66)


Access ( 2967 )

Publicatiedatum
20 April 2018
Gerelateerd

© 2017-2022 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl