Tweedemonitor / Kamervraag / Het bericht ‘Thuismedicatie in ziekenhuis scheelt kosten en fouten’Het bericht ‘Thuismedicatie in ziekenhuis scheelt kosten en fouten’

Keywords:
Zaaknummer: 2018Z06683

2018Z06683

Vragen van het lid Aukje de Vries (VVD) aan de minister voor Medische Zorg over het bericht ‘Thuismedicatie in ziekenhuis scheelt kosten en fouten’ (ingezonden 11 april 2018)

1
Kent u het bericht ‘Thuismedicatie in ziekenhuis scheelt kosten en fouten’? 1)

2
Deelt u de mening dat verspilling in de zorg moet worden tegen gegaan?

3
Wat is uw reactie op het bericht en op het rapport “Doorgebruik van Thuismedicatie in het Ziekenhuis”?

4
Wat kunt u doen om de implementatie van Doorgebruik Thuismedicatie (DGTM) te stimuleren, gezien het rapport stelt dat het lastig is om het concept van DGTM in ziekenhuizen te implementeren?

5
Wat zijn de voordelen voor de patiënt bij DGTM, aangezien de patiënttevredenheid volgens het onderzoek bij doorgebruik van thuismedicatie hoog is?

6
Hoe kunnen de problemen rondom de digitale informatievoorziening en informatiedeling opgelost worden? Welke e-Health mogelijkheden zijn daarvoor (mogelijk)?

7
Welke mogelijkheden ziet u om nu al aan patiënten zelf te vragen bij ziekenhuisopname (of opname in verpleeghuis/eerstelijns verblijf/geriatrische revalidatiezorg) om medicijnen die worden gebruikt mee te nemen, zodat het gebruik kan worden voortgezet?

8
Hoe is het probleem rondom de financiering van de medicijnen op te lossen, dat de grootste drempel in de nieuwe aanpak vormt door het verschil tussen medicijnen in intramurale en extramurale setting binnen het huidige systeem?

8
Is het waar dat het gebruiken van thuismedicatie tijdens ziekenhuisopname landelijk een kostenbesparing van 15 miljoen euro per jaar kan opleveren? Zo nee, wat is dan het bedrag?

10
In hoeverre wordt ook onderzoek gedaan naar het gebruik van thuismedicatie in verpleeghuizen, eerstelijns verblijven etc., gezien dit rapport alleen in gaat op het gebruik van thuismedicatie in het ziekenhuis? Welke kostenbesparing kan dat opleveren?

1) Skipr.nl; 6 april 2018, "Thuismedicatie in ziekenhuis scheelt kosten en fouten".


Gerelateerd

Het bericht ‘Thuismedicatie in ziekenhuis scheelt kosten en fouten’

De gevolgen van de problemen bij het Sehos-ziekenhuis in Willemstad

Het bericht ‘LangeLand Ziekenhuis krijgt steun van DSW’

De patiëntenstop voor VGZ verzekerden vanaf 1 juli bij het Ikazia Ziekenhuis

De financiële problemen van Ziekenhuis Groep Twente (ZGT)

Het bericht ‘Ziekenhuis Winterswijk verliest intensive care, kinderafdeling en verlosafdeling’

Het bericht dat een man na een arrestatie overleden is in het ziekenhuis

Het bericht dat ziekenhuispersoneel inschrijft op obligaties van het Bernhoven ziekenhuis

© 2017-2020 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl