Tweedemonitor / Kamervraag / De nieuwe spoorbrug bij WeenerDe nieuwe spoorbrug bij Weener

Keywords:
Zaaknummer: 2018Z06394

2018Z06394
Vragen van de leden Gijs van Dijk en Nijboer (beiden PvdA) aan de Minister van Infrastructuur en Waterstaat over de nieuwe spoorbrug bij Weener (ingezonden 6 april 2018).

Vraag 1
Bent u bekend met het artikel «Nieuwe spoorbrug bij Weener mogelijk pas over tien jaar klaar»?1

Vraag 2
Klopt het, zoals Bernd Althusmann, de Minister van Economische Zaken van de deelstaat Niedersachsen, aangeeft dat de nieuwe spoorbrug over de Weener mogelijk ook in 2024 nog niet eens gereed is? Hoe lang gaat het dan duren?

Vraag 3
Hoe gaat u voorkomen dat de reparatie tot 2030 duurt en treinreizigers nog langer dan nu al gedupeerd zijn? Bent u bereid onmiddellijk in overleg te treden met de Duitse overheden om ervoor te zorgen dat de toch al jarenlang durende reparatie niet nog meer vertraging oploopt?

Vraag 4
Hoeveel mensen ondervinden er jaarlijks hinder van dat de spoorbrug gesloten is, en hoeveel langer is hun reistijd? Hoeveel mensen kunnen hierdoor minder makkelijk op hun werk komen?

Vraag 5
Waarom duurt de reparatie zo eindeloos lang? Er zijn toch ondanks de aantrekkende economie nog genoeg vakmensen in het noorden die zoeken naar een baan en graag werk aan het werk zouden gaan?

1 RTV Noord, 4 april 2018, https://www.rtvnoord.nl/nieuws/192384/Nieuwe-spoorbrug-bijWeener-mogelijk-pas-over-tien-jaar-klaar


Gerelateerd

De nieuwe spoorbrug bij Weener

Herindelingen in het algemeen en de herindeling Groningen, Haren, Ten Boer in het bijzonder.

Het bericht 'Autistische Gijs (11) kan nergens terecht voor zorg: ‘Hij zegt zelfs dat hij niet langer wil leven, hartverscheurend’'

Misstanden in het Europese wegtransport

De ontwikkelingen rondom het coronavirus

Het voornemen van de Staatssecretaris tot ondertekenen namens de Nederlandse regering van het Global Compact for Migration (“Marrakesh Immigratiepact”)

Het bericht ‘Plan sneltreinlijn staat al jaren stil’

De bouwprojecten op Bonaire die koraalvernietiging/ecocide kunnen veroorzaken

© 2017-2021 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl