Tweedemonitor / Kamervraag / Het bericht dat Amsterdam krakende asielzoekers laat zittenHet bericht dat Amsterdam krakende asielzoekers laat zitten

Keywords:
Zaaknummer: 2018Z06384

2018Z06384
Vragen van de leden Fritsma en Kops (beiden PVV) aan de Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid en de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over het bericht dat Amsterdam krakende asielzoekers laat zitten (ingezonden 6 april 2018).

Vraag 1
Bent u bekend met het bericht Ā«Amsterdam laat krakende asielzoekers zittenĀ»?1

Vraag 2
Hoe kan het dat illegalen al jarenlang vrij spel hebben in onze samenleving en in Amsterdam zelfs weg komen met het kraken van tientallen panden?

Vraag 3
Hoe beoordeelt u het feit dat de gemeente Amsterdam nu zelfs voor deze krakende illegalen opkomt in plaats van dat deze gemeente het geldende kraakverbod handhaaft?

Vraag 4
Waarom pakt u gemeenten, zoals Amsterdam, niet aan vanwege het steeds ondermijnen van het terugkeerbeleid, bijvoorbeeld door deze gemeenten flink te korten op het gemeentefonds?

Vraag 5
Waarom laat u illegalen gewoon vrij in onze samenleving rondlopen in plaats van ze aan te pakken, vast te zetten en uit te zetten?


Bronnenlijst
1 https://www.telegraaf.nl/nieuws/1872366/amsterdam-laat-krakende-asielzoekers-zitten


Gerelateerd

© 2017-2022 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl