Tweedemonitor / Kamervraag / Een door Indonesië gearresteerde Papua activistEen door Indonesië gearresteerde Papua activist

Keywords:
Zaaknummer: 2018Z01659

2018Z01659 Vragen van het lid Karabulut (SP) aan de minister van Buitenlandse Zaken over een door Indonesië gearresteerde Papua activist (ingezonden 1 februari 2018)

1
Kent u het bericht ‘West Papuan activist on trial for treason over independence petition’? 1)

2
Kunt u bevestigen dat Indonesische autoriteiten een proces zijn gestart tegen Yanto Awerkion, een Papua activist die betrokken was bij het verzamelen van handtekeningen voor het houden van een referendum? Welke feiten zijn u hierover bekend?

3
Kunt u bevestigen dat de gezondheid van de heer Awerkion danig achteruit is gegaan sinds zijn gevangenschap en dat hij zijn familie niet mag zien?

4
Deelt u de zorgen over aanhoudende repressie tegen Papua’s door de Indonesische autoriteiten? Hoe vraagt u hier in onderlinge contacten aandacht voor?

5
Steunt u de oproep van Papua activisten voor de vrijlating van Yanto Awerkion? Zo nee, waarom niet?

1) West Papuan activist on trial for treason over independence petition, https://www.theguardian.com/world/2018/jan/09/west-papuan-independence-campaignerscall-for-release-of-activist, 9 januari 2018.


Gerelateerd

Het (mogelijke) gebruik van chemische middelen tijdens militaire operatie in West Papoea door het door het Indonesische leger

Een door Indonesië gearresteerde Papua activist

De mensenrechtensituatie in West-Papua

Een veroordeelde Tibetaanse activist

Een in Nederland opgepakte Marokkaanse Rif-activist

Het bericht Medisch Dossier Surinaamse activist Doedel opgedoken: hoop op eerherstel

Arrestaties tijdens mensenrechtendemonstraties in West-Papoea

Een lasterlijk rapport van het Israëlische ministerie van Strategische Zaken

© 2017-2021 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl