Tweedemonitor / Kamervraag / DiyanetDiyanet

Keywords:
Zaaknummer: 2018Z0039

2018Z00039 Vragen van de leden De Graaf, De Roon en Wilders (allen PVV) aan de Ministers van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en van Buitenlandse Zaken over Diyanet (ingezonden 4 januari 2018).Vraag 1
Bent u bekend met het bericht Diyanet: «9 yas¸ina giren kız evlenebilir, gebe kalabilir»?1

Vraag 2
Hoe beoordeelt u de relatie die u heeft met Diyanet Nederland (ISN/HDV), die voor 100% verbonden is met de moederorganisatie van Diyanet, dat huwelijken met en bezwangeren van 9-jarige meisjes goedkeurt?

Vraag 3
Deelt u de mening dat u al onze waarschuwingen aangaande uw samenwerking met Diyanet onterecht in de wind heeft geslagen, aangezien 70% van de Turken in Nederland het beleid van Erdogan, dus Diyanet Turkije, steunt? Zo nee, waarom niet?

Vraag 4
Bent u bereid de samenwerking met Diyanet Nederland (ISN/HDV), dat eenderde van de moskeeën in Nederland beheert en ideologisch aanstuurt, per direct te beëindigen, hun moskeeën te sluiten en Diyanet te ontmantelen? Zo nee, waarom niet?

Vraag 5
Bent u bereid uw Turkse ambtgenoot duidelijk te maken dat pedofilie, ook al is het bedoeld als nabootsing van het gedrag van de profeet Mohammed, nooit en nergens te tolereren valt? Zo nee, waarom niet?

Vraag 6
Bent u bereid de Turkse ambassadeur het land uit te sturen en de diplomatieke banden met Turkije te verbreken? Zo nee, waarom niet?

Toelichting:
Deze vragen dienen ter aanvulling op eerdere vragen terzake van de leden Becker en Ten Broeke (beiden VVD), ingezonden 4 januari 2018 (vraagnummer 2018Z00038).

1 http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/897196/Diyanet__9_yasina_giren_kiz_evlenebilir__gebe_kalabilir.html


Indiener

Machiel de Graaf (PVV)

Raymond de Roon (PVV)

Geert Wilders (PVV)


Gericht

Halbe Zijlstra (VVD)

Wouter Koolmees (D66)


Access ( 1270 )

Publicatiedatum
4 januari 2018
Gerelateerd

© 2017-2022 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl