Tweedemonitor / Kamervraag / Een voor aanranding veroordeelde trainer die toch coach kon blijvenEen voor aanranding veroordeelde trainer die toch coach kon blijven

Keywords:
Zaaknummer: 2017Z16744

2017Z16744 Vragen van het lid Van Nispen (SP) aan de ministers van Justitie en Veiligheid en voor Medische Zorg over een voor aanranding veroordeelde trainer die toch coach kon blijven (ingezonden 30 november 2017)


1
Kent u het bericht ‘Hoe een voor aanranding veroordeelde trainer toch coach kon blijven’? 1)
2
Waar is het volgens u in deze kwestie misgegaan? Wwat zou er moeten gebeuren om deze gang van zaken in de toekomst te voorkomen?
3
Wat is uw reactie op de oproep van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB), die de samenwerking met de overheid wil verbeteren om te voorkomen dat sportbonden in de toekomst niet op de hoogte zijn van veroordelingen waardoor er niet ingegrepen kan worden? 2)
4
Welke maatregelen gaat u nemen, ook in het kader van internationale samenwerking met andere landen, om te voorkomen dat een sporttrainer die veroordeeld is voor kindermisbruik in een ander land zijn praktijken als sporttrainer voort kan zetten?
1) https://nos.nl/artikel/2205052-longread-hoe-een-voor-aanranding-veroordeelde-trainertoch-coach-kon-blijven.html
2) https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2205055-knvb-veroordelingen-seksueel-misbruik-moetenin-ons-vizier-komen.html


Indiener

Michiel van Nispen (SP)


Gericht

Bruno Bruins (VVD)

Ferdinand Grapperhaus (CDA)


Access ( 902 )

Publicatiedatum
30 November 2017
Gerelateerd

© 2017-2022 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl