Tweedemonitor / Kamervraag / Het bericht “Greenpeace beschuldigt Nederlandse bedrijven van handel in 'bloedhout'"Het bericht “Greenpeace beschuldigt Nederlandse bedrijven van handel in 'bloedhout'"

Keywords:
Zaaknummer: 2017Z16739

2017Z16739 Vragen van het lid De Groot (D66) aan de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat over het bericht “Greenpeace beschuldigt Nederlandse bedrijven van handel in 'bloedhout'" (ingezonden 30 november 2017)


1
Kent u het bericht dat Greenpeace Nederlandse bedrijven beschuldigt van handel in hardhout dat op illegale wijze is gekapt? 1)
2
Vindt u ook dat hout uit Brazilië uit de staten Para, Mato Grosso en Rondonia als hoog risico moeten worden beschouwd?
3
Bent u bereid een deel van de extra middelen die de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) volgend jaar ter beschikking krijgt, te besteden aan intensivering van de handhaving op de import van tropisch hout aangezien er 5000 marktdeelnemers in Nederland zijn en de NVWA 2 fte heeft die zich bezighouden met de houtverordening?
4
Welke andere mogelijkheden ziet u om de invoer van illegaal hout uit Brazilië tegen te gaan?
5
Hoe gaat de NVWA gevolg geven aan de uitspraak van de rechter van 4 juli 2017 waarin staat dat het interventiebeleid van de NVWA niet redelijk is?
6
Deelt u de mening dat ‘de juiste documentatie’ uit Brazilië blijkbaar niet voldoende is om te garanderen dat hout uit Brazilië legaal is?
7
Kunt u verzekeren dat hout waarvoor geweld is toegepast niet meer op de Nederlandse markt terechtkomt?
1) https://nos.nl/artikel/2204236-greenpeace-beschuldigt-nederlandse-bedrijven-van-handelin-bloedhout.html


Gerelateerd


Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/tweede1q/public_html/kamerstuk.php on line 320
Er zijn geen relevante kamerstukken gevonden

© 2017-2021 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl