Tweedemonitor / Kamervraag / De "Hoornse zedenzaak"De "Hoornse zedenzaak"

Keywords:
Zaaknummer: 2017Z16603

2017Z16603 Vragen van het lid Kuiken (PvdA) aan de minister van Justitie en Veiligheid over de "Hoornse zedenzaak" (ingezonden 29 november 2017)


1
Kent u het bericht 'Blunders Hoornse zedenzaak' en 'Politie diep door het stof'? 1) 2)
2
Deelt u de mening dat het (ook naar aanleiding van het rapport en het feitenrelaas van de Inspectie Justitie en Veiligheid) onbegrijpelijk blijft en diepgaander verklaard moet worden wat er die bewuste nacht bij de aangifte is gebeurd? Waarom is de aangifte van het slachtoffer niet meteen adequaat opgepakt?
3
Waarom is er niet meteen gebruikgemaakt van de toestemming van de piketofficier van justitie om camerabeelden op te vragen en vervolgens over te gaan tot aanhouding buiten heterdaad van de verdachte?
4
Waarom is er nooit een buurtonderzoek gehouden, zoals het voornemen was?
5
Bent u van oordeel dat het feit dat de verdachte binnen de daartoe geldende termijn is opgespoord grotendeels te danken is aan de acties die het slachtoffer zelf heeft ondernomen, waaronder het aanleveren van een naam, adres, foto van de aanrander en het laten opsporen van de ooggetuigen? Zo ja, wat is uw mening hierover? Zo nee, waarom niet?
6
Worden de ooggetuigen die blijkbaar geen melding hebben gedaan van hun kennis in deze zaak en zelfs een kledingstuk van het slachtoffer hebben verduisterd en kennis hebben van meer strafbare feiten waaronder de mishandeling van een portier, hiervoor strafrechtelijk aangepakt? Zo ja, wat is de stand van het onderzoek of vervolging? Zo nee, waarom niet?
7
Deelt u de mening dat uit het onderzoek van de Inspectie Justitie en Veiligheid vooral blijkt wat er mis is gegaan maar dat er onvoldoende uit blijkt waarom het is misgegaan? Zo ja, hoe gaat u deze vele "waarom-vragen" beantwoorden? Zo nee, waarom niet?
1) https://www.telegraaf.nl/nieuws/1304996/blunders-hoornse-zedenzaak
2) https://www.telegraaf.nl/nieuws/1304852/politie-diep-door-het-stof


Indiener

Attje Kuiken (PvdA)


Gericht

Ferdinand Grapperhaus (CDA)


Access ( 887 )

Publicatiedatum
29 November 2017
Gerelateerd


Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/tweedemo/domains/tweedemonitor.nl/public_html/kamerstuk.php on line 334
Er zijn geen relevante kamerstukken gevonden

© 2017-2021 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl