Tweedemonitor / Kamervraag / Het bericht dat de Rotterdamse gemeenteraad af wil van steenkooloverslagHet bericht dat de Rotterdamse gemeenteraad af wil van steenkooloverslag

Keywords:
Zaaknummer: 2017Z15766

2017Z15766 Vragen van het lid Madlener (PVV) aan de Minister van Economische Zaken en Klimaat over het bericht dat de Rotterdamse gemeenteraad af wil van steenkooloverslag (ingezonden 20 november 2017).


Vraag 1
Bent u bekend met het bericht dat het huurcontract met het Europees Massagoed Overslagbedrijf (EMO) niet mag worden verlengd?1
Vraag 2
Wat vindt u van de bizarre en schadelijke uitspraak van de indiener van de motie, dat een verlenging van het contract van EMO onbestaanbaar is?
Vraag 3
Hoe gaat u het overslagbedrijf EMO en al haar werknemers beschermen tegen deze ernstige politieke dwaling van de Rotterdamse gemeenteraad?
Vraag 4
Kunt u garanderen dat overslagbedrijven, zoals het EMO en haar werknemers, een eerlijke behandeling krijgen bij de huur van gronden en andere voorzieningen, en op geen enkele manier worden benadeeld door «klimaatfetisjisten» in de Rotterdamse gemeenteraad?
Vraag 5
Zijn de belangen van de Rotterdamse Haven en haar vele bedrijven en werknemers nog wel in goede handen bij deze Rotterdamse Gemeenteraad, nu een meerderheid zich heeft uitgesproken tegen doorvoer van fossiele energiebronnen zoals kolen? Bent u bereid in te grijpen indien er schade dreigt voor onze mainport de Rotterdamse Haven?
1 https://nos.nl/artikel/2202887-rotterdamse-gemeenteraad-wil-af-van-steenkooloverslag.html


Indiener

Barry Madlener (PVV)


Gericht

Eric Wiebes (VVD)


Access ( 739 )

Publicatiedatum
20 November 2017
Gerelateerd

© 2017-2022 Tweedemonitor

Contact: Info [at] tweedemonitor.nl