Het bericht 'Aardbeien zes keer giftiger dan ander fruit door cocktaileffect’

2017Z14938 Vragen van het lid De Groot (D66) aan de minister voor Medische Zorg over het bericht 'Aardbeien zes keer giftiger dan ander fruit door cocktaileffect’ (ingezonden 8 november 2017)



1
Kent u het bericht 'Aardbeien zes keer giftiger dan ander fruit door cocktaileffect’? 1)

2
In hoeverre kijkt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) ook naar de combinatie-effecten en opteleffecten van de verschillende schadelijke stoffen waarmee elke aardbei wordt bespoten? Zijn hier normen voor? Zo nee, lijkt het u verstandig deze normen op te stellen?

3
Is het waar dat de European Food Safety Authorithy (EFSA) al sinds 2005 een methode dient op te stellen voor combinatie-effecten? Zo ja, wat is de reden dat deze methode er nog niet is? Bent u bereid bij EFSA aan te dringen op het op korte termijn opstellen van deze methode?
1) Trouw, 4 november 2017

Indiener(s)